Korszerűsítés-bővítés Sóstógyógyfürdőn

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újabb európai uniós támogatású idegenforgalmi beruházás kezdődik júniusban a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőn, ahol ezúttal a parkfürdőt korszerűsítik és bővítik - közölte a projektet megvalósító Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársa szombaton az MTI-vel.

A nettó 1,2 milliárd forint összegű beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés támogatására kiírt pályázat keretében valósul meg - mondta Nagy Brigitta. Hozzátette: a sóstógyógyfürdői parkfürdő rekonstrukciójához és bővítéséhez az Európai Unió 50 százalék arányú, 600 millió forint összegű támogatást ad.

Júniusban az úgynevezett olasz medence átépítésével kezdődik a munka, növelik annak vízfelületét, látványos élményelemeket és új csúszdákat építenek hozzá. A korszerűsített fürdőrészt augusztus 20-án avatják fel.

A nyári szezonzárást követően az átalakítást a gyógy- és az 50 méteres uszoda korszerűsítésével folytatják, s azokhoz új öltözőt, illetve az utóbbihoz lelátót is építenek. Felújítják továbbá a térburkolatokat, a sétányokat, a medencék körüli pihenő- és napozóparkokat, valamint korszerű beléptető- és térfigyelő rendszert alakítanak ki. A beruházás második szakaszának munkálatai a 2011-es idény kezdetéig készülnek el.

A nyírségi üdülőhelyen áprilisban adták át az ugyancsak európai uniós támogatással, 1,6 milliárd forintért épült állatparki turistalátványosságot, a Zöld Piramist, az indonéziai szigetvilág élőlényeit bemutató esőerdőházat és ócenáriumot.

Sóstógyógyfürdőn épül egy négycsillagos szálloda is 2011-12-ben, amelyet egy magáncég hoz létre, csaknem négymilliárd forint összegű befektetéssel.

Cikkajánló:

$$2675$$

$$2674$$

$$2673$$