Hárommilliárd forint ipartelepítésre a Dél-Alföldön

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A dél-alföldi régióban letelepülni kívánó gyártó és szolgáltató társaságok támogatására írt ki pályázatot a regionális fejlesztési tanács; az épületek kialakítására, bővítésére, épületgépészeti beruházások végrehajtására összegesen 2,902 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte Széll Péter titkárságvezető kedden.

A pályázat célja, hogy javítsa a térség foglalkoztatási helyzetét, az üzleti környezetet és a régió versenyképességét - mondta a szakember a hétfőn megjelent pályázatról tartott sajtótájékoztatón.

A beruházásaikhoz a mikro-, kis- és középvállalkozások 50 százalékos, más pályázok 40 százalékos támogatást igényelhetnek, így összességében több 5 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg.

Az ipartelepítési pályázaton az év végéig helyi önkormányzatok, önkormányzati társulatok, gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéb vállalatok indulhatnak. A támogatás összege a beruházás nagyságától függően 100 millió és 1 milliárd forint között alakulhat, s a beruházás során 25 százaléknyi előleg is igénybe vehető.

Széll Péter elmondta, hasonló pályázatot tavaly is kiírtak, ekkor a rendelkezésre álló 4,6 milliárd forintnyi forrásra négy projekt érkezett, ezek elnyertek is összességében 1,7 milliárd forint támogatást. Ezekből Algyőn, Kecskeméten, Szegeden és Hódmezővásárhelyen valósulhat meg egy-egy fejlesztés – tette hozzá.

Cikkajánló:

$$2682$$

$$2681$$

$$2680$$