Megújul Gyömrő központja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gyömrő leglátványosabb fejlesztése kezdődik meg hamarosan: a félmilliárd forintos beruházás keretében bővül a városháza és a sportcsarnok, új művelődési központ épül, továbbá megszépül a központi park - közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs referense az MTI-vel.

Hauser Antal elmondta: a mintegy 400 millió forintos uniós támogatásnak és az önerőnek köszönhetően 2011-re elkészül az új kulturális központ, felújítják és bővítik a polgármesteri hivatal egyik épületét, megújul a városközpont parkja, squash-pályákkal és öltözőkkel gazdagodik a sportcsarnok. A fejlesztés keretében a város állandó szabadtéri színpadot is kap.

A 16 ezres lélekszámú település szívében felépülő, színháztermet és közösségi helyiségeket is magában foglaló kulturális centrum a régi, rossz állapotban lévő művelődési házat váltja ki.

Gyömrőnek ez az eddigi legnagyobb projektje. Ennél is nagyobb lenne az ivóvízminőség javítását célzó beruházás; a pályázatról még nem döntött a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, de Hauser Antal szerint minden esélyük megvan arra, hogy a második fordulóban is nyerjenek.

Cikkajánló:

$$2681$$

$$2680$$

$$2679$$