Világgazdaság: építőipari cégvezetők gyors változást várnak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az uniós pénzekhez való hozzájutás egyszerűsítését, a hitelfelvételi lehetőségek könnyítését, a fizetési fegyelem megszilárdítását és a jogi-gazdálkodási környezet átláthatóbbá tételét sürgeti három építőipari cég vezetője a Világgazdaság szerdán megjelent lapszámában.

A ZÁÉV Zrt., a Hunép Universal Zrt. és a Quadrat Kft. megkérdezett vezetői szerint, "ha nem lesz gyors változás, akkor megállíthatatlanul folytatódik az ágazat erodálása".

A cégvezetők a fentieken kívül a lakásépítés kedvezményekkel történő beindítását, a munkaadók adóterheinek csökkentését, az építőipari cégek kategorizálását és a szakmunkásképzés erősítését várják az új kormánytól.

A Hunép Universal elnök-vezérigazgatója, Szűcs Gyula szerint a közbeszerzésben el kellene érni, hogy nem a legalacsonyabb - nem ritkán irreális - árajánlattal lehessen nyerni, hanem a legjobb ár-érték arányt fogadhassák el a kiírók. Az építőipari cégeket a kamaráknak kategorizálni kellene a pénzügyi stabilitás, megbízhatóság és szakértelem szempontjából. Minden céget csak olyan munkára szabadna odaengedni, amire alkalmas.

Cikkajánló:

$$2680$$

$$2679$$

$$2678$$