Kevesebb új bériroda készül el az idén Budapesten

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az idén várhatóan 30 százalékkal kevesebb bériroda-területet adnak át a fejlesztők Budapesten, mint az előző évben - közölte a Real Estate Research Association (RERA) ingatlanpiac-kutató az MTI-vel szerdán.

A fejlesztők tervei szerint 2010-ben összesen 152.045 négyzetméternyi bériroda-terület készül el, többségük az első félévben.

A RERA közleményében kiemelte: bár az előző év azonos időszakához képest 64 százalékkal több irodát adhatnak át az idei első félévben, ezek nagy része az előző évről átcsúszott fejlesztés.

A szervezet rámutatott: az irodák harmadára már átadásuk előtt előbérleti szerződéseket kötöttek, így az üresedési ráta alakulására az idei átadások várhatóan nem lesznek jelentős befolyással.

Bár a RERA közleménye szerint az idei második negyedévben nem volt újabb budapesti alapkőletétel, a szervezet szerint mindenképpen pozitívum, hogy több fejlesztő is kifejezetten minőségi projektek elindítását tervezi a következő 1-2 évben. A RERA közleménye a fejlesztők egyre inkább törekednek az épületek mind formai, mind építészeti elgondolásában a zöld koncepciónak megfelelni.

Az elemzést készítő RERA három ingatlantanácsadó - a  Colliers International, az EHL Hungary, valamint az ESTON  International - közös szervezete, amely az év elején alakult.

Cikkajánló:

$$2687$$

$$2686$$

$$2685$$