Kaposvár az elsők között fejezné be a panelprogramot

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kaposváron szeretnék az elsők között befejezni a panelfelújítási programot; a város polgármestere azt reméli, hogy ehhez az új kormány az eddigieknél kedvezőbb feltételeket biztosít.

Kaposvár önkormányzata elkötelezett a panelfelújítási program folytatása mellett, a kormány pedig már dolgozik egy új, az eddigieknél kedvezőbb finanszírozási konstrukción - jelentette ki Szita Károly szerdán az idei legnagyobb egyösszegű ráfordítással megvalósuló felújítás helyszínén, a lakók képviselőinek részvételével tartott sajtótájékoztatón.

"Az országban az elsők között kezdtük el, és az elsők között is szeretnénk befejezik az iparosított technológiával épült lakások felújítását" - mondta a város fideszes vezetője, aki a 330 lakásos, önkormányzati tulajdonban lévő sávház munkálatainak egy hónapos csúszását azzal magyarázta, hogy a múlt év augusztusában elkezdett munkához szükséges állami egyharmadot biztosító támogatási szerződést csak a napokban, június 4-én tudták aláírni.

A több mint ezer lakót érintő beruházás első ütemének költsége 351 millió forint. Ebből szigetelik a homlokzatot és a tetőt, kicserélik a nyílászárókat és felújítják az elektromos hálózatot - közölte a polgármester. Hangsúlyozta: a lakók jelentős összeget, akár 40 százalékot is megtakaríthatnak a fűtés költségén, nyáron pedig  hűvösebbek lesznek a lakások.

A polgármester közölte: június 30-án végeznek a felújítás első szakaszával, ám a lakókkal folytatott előzetes egyeztetés után a következő években a lakásokon belüli gépészeti felújításokat is elvégzik.

Szita Károly ismertetése szerint Kaposváron eddig 6 milliárd forintot költöttek panelfelújításra. A 10.744 iparosított technológiával épült lakásból eddig 7557-et újítottak fel, s további 78 társasház pályázatát fogadta be az önkormányzat, ami azt jelenti, hogy ezzel együtt 9 ezer fölött lesz a megújult lakások száma.

Cikkajánló:

$$2700$$

$$2699$$

$$2698$$