Leállt a fürdőfelújítás

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az orosházi képviselő-testület nem tudja finanszírozni a városhoz tartozó Gyopárosfürdő korszerűsítésének megnövekedett költségeit - közölte a polgármester szerdán az MTI érdeklődésére.

Németh Béla elmondta: eredetileg másfél milliárd forintba került, volna a fejlesztés, amelyhez a város 750 millió forintot pályázat útján nyert el a régiós fejlesztési tanácstól. Az utóbb elkészült kiviteli tervekben szerepelt előzetes költségbecslés azonban már jelezte, hogy a projekthez további 380-390 millió forint saját forrást kellene biztosítani Orosházának. Az így már majdnem kétmilliárd forintra emelkedett összköltségű beruházást tavaly még megvalósíthatónak látták a helyi képviselők, ezért ennek fényében írták ki a kivitelezői közbeszerzési eljárást.

"Sajnos azonban a legkedvezőbb ajánlat is meghaladta a 2,6 milliárd forintot, s ez azt jelentette, hogy az önkormányzatnak az eredeti 750 millió forinthoz képest már több mint 1,8 milliárd forint önrészt kellett volna vállalnia" - jelentette ki Németh Béla.

Hozzátette: a testület ezért a napokban úgy döntött, hogy ilyen körülmények között egyelőre nem kezdenek hozzá Gyopárosfürdő fejlesztéséhez.

A polgármester mindazonáltal bízik abban, hogy nem fog elveszni a már megnyert 750 millió forintos támogatás. Mint mondta, várják, hogy felálljon az új régiós fejlesztési ügynökség, vagy annak jogutódja, és akkor megpróbálják csökkentett műszaki tartalommal, de megvalósítani az eredeti programjuk egy részét.

A korábbi tervekben egy új wellness részleg került volna kialakításra, illetve felújították volna a már elavult fedett termál medencét, valamint egy új uszodát is építettek volna.

Cikkajánló:

$$2699$$

$$2698$$

$$2697$$