Nyoma veszett az értékbecsléseknek a Corvin sétányon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Értékbecsléseknek veszett nyomuk a józsefvárosi Corvin-projektben, vagy azokat el sem készítették - írta hétfői számában a Magyar Hírlap, amely szerint a dokumentumokra a hűtlen kezelés gyanújával nyomozó rendőrség is kíváncsi lenne.

A napilapnak a VIII. kerületi önkormányzat jegyzője, Xantus Judit azt mondta: a józsefvárosi Corvin sétány projektben érintett 128 lakás cseréje során nem készült értékbecslés. Azt is elmondta: 11 értékbecslésnek nyoma veszett.

A Magyar Hírlap szerint a projektet a kerület részéről menedzselő cég tavalyi átvilágítása alapján hárommilliárd forint kár is érhette az önkormányzatot. Mint írták, a beruházó Futureal-csoportnak történő ingatlanértékesítéskor a vagyongazdálkodás legelemibb követelményét, az ingatlanok reális forgalmi értéken való eladását sem vették figyelembe, az értékkövetés pedig nem tükrözte a piaci viszonyokat.

Az eddig elkészült épületek értéke a Corvin sétányon 109 milliárd forint, a teljes kiépítés 205 milliárdba kerül. A felépült irodák alapterülete 150 ezer négyzetméter, míg a program végén 2.800 lakás lesz a megújított területen.

A teljes fejlesztési értékből a VIII. kerületi önkormányzat részesedése 10 milliárd forint, aminek 80 százaléka a mintegy 900 lebontott lakásban lakók elhelyezését szolgálta. A kereskedelmi területek a Corvin mozi mögött kezdődnek. A 60 ezer négyzetméteres fedett sétáló és bevásárló utca még 2007-ben a francia Klépierre tulajdonába került.

Cikkajánló:

$$2705$$

$$2704$$

$$2703$$