Milliárdos beruházás a Zsóry-fürdőben

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jó ütemben halad a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő felújítása és fejlesztése, a több mint 1,2 milliárd forint értékű, uniós forrásból megvalósuló rekonstrukció és bővítés az év végére fejeződhet be - adta hírül a város önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján kedden.

A kivitelezés ideje alatt is folyamatosan látogatható a fürdő, ennek érdekében több szakaszban valósul meg a beruházás.

Első ütemben az uszoda és a fedett medence közötti részen - ahol a wellness és a szaunavilág, valamint az új beléptető rendszer épül meg -, kezdődött a rekonstrukció.

A két közkedvelt medence a tervek szerint július közepétől újra üzemelhet. Az uszoda épületében található meszelt falú gyógymedence és a vállfás öltözőrész átalakítása június elején kezdődött.

Miután szakaszonként készül a beruházás, ezért folyamatosan adják át a megújuló létesítmény egységeit. Elsőként, várhatóan július első felére a hideg vizes medencék készülnek el. A kivitelező szeptember elejére vállalta a belső gyógy- és a külső nosztalgiamedence felújítását, míg a belső kabinos öltözőrész, és az új wellness rész, valamint a fürdő energetikai központjának, a hidroforgépház rekonstrukciója év végére fejeződik be.

A szerződés értelmében december végéig teljes egészében megvalósul a Zsóry-fürdő fejlesztése - olvasható az ÖS honlapján.

Cikkajánló:

$$2730$$

$$2729$$

$$2728$$