Újabb botrány a Velencei-tó partján

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy több mint kétmilliárd forintos beruházással kapcsolatban feljelentést tesznek civil szervezetek Velence város baloldali vezetése ellen, mivel szerintük felvetődhet a hűtlen kezelés bűntette is; a környezetvédelmi kérdéseket is érintő ügyben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosától is állásfoglalást fognak kérni - írta a Magyar Nemzet.

A lapnak Szigeth Gábor, az Angelika Egyesület elnöke azt mondta, egyes politikai erők és gazdasági érdekcsoportok műtengerparttal és plázával óhajtják felcserélni a Velencei-tó legszebb, parkosított szabad strandját, és a város baloldali kötődésű képviselői még az őszi önkormányzati választások előtt mindent elkövetnek a „Velencei-tó kapuja” nevű beruházás megvalósulása érdekében. Mint mondta, a beruházás előkészítésére, különböző tanulmányokra már több mint 200 millió forintot fizetett ki a város.

Az önkormányzat a beruházás önerejének megteremtése érdekében svájci frank kötvényt bocsátott ki, s a befolyó összeg forintra váltásakor Füri Mihály képviselő, a jobboldali érzelmű ötfős, Szeretem Velencét frakció tagja szerint 250 millió forintos kár érte a várost.

Elmondta azt is, hogy a város hétfői testületi ülésén mintegy 150 helyi polgár is megjelent, akik a civil szervezetekkel, illetve a jobboldali frakcióval együtt azt kérték, a testület vegye le napirendjéről a beruházás kivitelezőjének kijelölését, és bocsássa népszavazásra a kérdést. Ezt azonban a szocialista polgármester és társai lesöpörték az asztalról, majd megszavazták a kivitelezőt is - írta a Magyar Nemzet.

Cikkajánló:

$$2728$$

$$2727$$

$$2726$$