Árvíz - Készházak önköltségi áron

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A katasztrófa sújtotta területeken megsemmisült házak helyére önköltségen építenek újakat azok a cégek, amelyek az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő szakmai tagozatába tömörültek - közölte a tagozat elnöke az MTI-vel.

Kárpáti József elmondta, hogy a magukat készházépítőknek hívó, és MAKÉSZ-védjeggyel rendelkező cégek a felajánlásukat a hétvégi közgyűlésükön tették. Az egyik tagcég, a nyíregyházi K-Corp Kft. egy szerkezetkész házat ajánlott fel egy bajba jutott edelényi családnak.

Az önköltséges házépítés azt jelenti, hogy négyzetméterenként bruttó 160-180 ezer forintért tudnak családi házakat építeni - mondta az MTI kérdésére Kárpáti József.

Jóváírja a júniusi havidíjat felsőzsolcai előfizetőinek és ingyen állítja helyre a lakások megrongálódott vezetékeit a UPC. Aki szeretné lemondani vagy szüneteltetni a hűségszerződés keretében megrendelt szolgáltatását, az most ugyancsak különdíj nélkül teheti meg - közölte Szűcs László, a UPC Magyarország Kft. sajtókapcsolati igazgatója az MTI-vel. A szolgáltató a lakásokon belül is ingyen cseréli ki a használhatatlanná vált vezetékeket, emellett eltekint az elveszett távközlési berendezések - modemek, médiaboxok - kártérítési díjától is, az elromlott eszközöket szükség esetén díjmentesen cseréli ki.

A vállalt mindeközben a Máltai Szeretetszolgált ideiglenes helyszíni központjában díjmentesen biztosítja az internetszolgáltatást a mentési munkálatok koordinálásához. A UPC hamarosan segélycsomagot juttat el a Felsőzsolcára; ebben helyet kapnak a saját dolgozóitól beérkezett adományok is.

Cikkajánló:

$$2738$$

$$2737$$

$$2736$$