Új TriGranit közlekedési- és bevásárlóközpont Poznanban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A magyar többségi tulajdonban lévő TriGranit és a PKP lengyel vasúttársaság szerződést írt alá Poznan város közlekedési és kereskedelmi központjának építésére - közölte az ingatlanfejlesztő társaság csütörtökön az MTI-vel.

Poznanban a szerződés értelmében új vasúti-, busz- és gyorsvasútállomás, irodaház és bevásárlóközpont létesül, amelyhez mintegy 1.500 gépkocsit befogadó parkoló is épül. A 160 millió eurós komplexum első fázisának átadására 2012-ben kerül sor.

A lengyel vasúttársaság 8 pályázó közül választotta ki a TriGranitot. A megállapodás szerint a lengyel partner bocsátja rendelkezésre a 4 hektáros területet a szükséges engedélyekkel együtt, a TriGranit pedig a beruházás terveit és pénzügyi forrásait biztosítja. Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója arre emlékeztetett,  hogy Lengyelország évek óta vállalat zászlóshajója. Öt évvel ezelőtt nyitották meg első bevásárlóközpontjukat Katowicében, amelyet a tavaly átadott krakkói Bonarka követett.

A TriGranit vezérigazgatója jelentős sikernek tartja, hogy az 5-6 éves európai gyakorlattól eltérően a tárgyalások csak 3 évet vettek igénybe. Az aláírást követően megkezdik a szükséges engedélyek beszerzését. A tervek szerint 2011 első felében indul az építkezés, amelynek első fázisában a pályaudvarokat  2012-ben adják át.

A közlekedési- és bevásárlóközpont bruttó 93.000 négyzetméteren épül, a két fázisban megvalósuló épületegyüttes teljes bérbe adható területének nagysága mintegy 60.000 négyzetméter.

A magyar többségi tulajdonban lévő TriGranit eddig összesen 2 milliárd euró értékű fejlesztést végzett el és további 4 milliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - ingatlanfejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

Cikkajánló:

$$2746$$

$$2745$$

$$2744$$