Civilek tiltakoznak egy apartmanhotel felépítése ellen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Aláírás-gyűjtési akcióval tiltakozik egy balatonszemesi civil szervezet a Lidó kemping területére tervezett SCD-beruházás ellen, amelynek terveit elfogadhatatlannak tartják; az SCD szerint a helyieknek nincs miért aggódniuk - írja szombati számában a Népszabadság.

A szemesi üdülőtulajdonosok érdekeit képviselő civil szervezet szerint alapvetően megváltoztatná a csendes, családi nyaralókkal beépült somogyi település arculatát az a beruházás, amit az SCD Group tervez a helyi Lidó kemping területén.

A cég kommunikációs igazgatója, Elkán Péter a lapnak elmondta, apartmanhotel épülne a területen, amely csak nyáron üzemelne, Dezső Pál, a civilek képviselője szerint bármit is építene a SCD a kemping területén, nem készült a beruházáshoz hatástanulmány, így nem tudják, mire számíthatnak.

Az SCD az összes engedélyt beszerezte az építkezés megindításához, a kivitelezés azonban csúszik. Elkán Péter elmondása szerint a 15 millió eurós projekt beindítása a piaci környezettől és a banki hitelezési kedvtől függ.

Cikkajánló:

$$2749$$

$$2748$$

$$2747$$