Ne hagyjon elveszni havi 6000 forintot! (x)

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Miért előnyös az állami támogatású lakás-előtakarékosság?

Állami támogatás. Az éves betétbefizetéseihez az állam 30%-ot hozzátesz, így maximum 72 000 Ft állami támogatásra is szert tehet.

Kényelmes. Az állami támogatás közvetlenül a lakás-takarékpénztári számlán kerül jóváírásra, azt nem azadóbevallásban kell igényelni.

Biztonságos. Induláskor nem kell egyösszegű betétet elhelyezni, havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a pénztári kamat révén magas (50 hónapos megtakarítási idő és havi 20 000 Ft betét elhelyezése esetén14,39 %-os), garantált hozam realizálható. A lakás-takarékpénztári megtakarítás kamatadó mentes. Az Országos Betétbiztosítási Alap védelme alakás-takarék pénztári betétre is kiterjed.

Tervezhető. A megtakarítási idő végén kedvező, fix kamatozású forint lakáskölcsön is igényelhető (THM: 5,67-7,50 %). A törlesztőrészlet már a szerződés megkötésekor, azaz a megtakarítás kezdetekor meghatározásra kerül, az a törvény által garantált módon nem változtatható meg.

Sokoldalú. A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, korlátozásoktól mentes, gyakorlatilag minden lakással kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható.

Áttekinthető. Az előre meghatározott havi betétbefizetések és hiteltörlesztések, valamint a fix betéti és hitelkamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható. A havi megtakarítás összegét mindenki maga választhatja meg.

Családbarát. Lakás-előtakarékossági szerződést bárki köthet saját maga, illetve közeli hozzátartozója részére. Az egy családon belül megkötött több szerződéssel egyszerre valósítható meg a lakásfinanszírozási cél és a biztonságos, garantált, magas hozamú befektetés.

További részletekért, kérjük, kattintson!