Világversenyt hirdetett a svájci Holcim

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kétmillió dollár összdíjazású világversenyt hirdetett a svájci Holcim cement-, kavics- és betongyártó vállalat fenntartható építészet és építkezés, város és tájrendezés, valamint infrastruktúra, építőanyag, termék és épülettechnológia kategóriákban.

A Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken elmondta az MTI-nek, hogy a verseny világszinten támogatja az újító, jövőorientált, megvalósítható elképzeléseket. Márta Irén közlése szerint a bírálók előrehaladott tervezési szakaszban járó, megvalósítható pályázatokat várnak, a Next Generation kategóriában pedig ötletszintű projekttervekkel pályázhatnak végzős főiskolai vagy egyetemi hallgatók.

A versenyt harmadik alkalommal írják ki. Az előzőre 120 országból közel 5000 pályázat érkezett. Az európai regionális versenyt a Janesch Péter vezette magyar építészcsoport nyerte a kormánynegyed terveit magába foglaló Négy negyed egy egész elnevezésű pályázattal.

A Holcim Awards pályázatát a világ vezető műszaki egyetemeivel együttműködve rendezik meg. A munkákat nemzetközileg elismert építészekből és akadémikusokból álló, független zsűri bírálja el a fenntartható építészet feltételeinek figyelembevételével. A pontos részvételi feltételek www.holcimawards.org/guides. oldalon találhatók.

Cikkajánló:

$$2750$$

$$2749$$

$$2748$$