Sukoró-ügy: van bizonyíték Gyurcsány felelősségére?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Budai Gyula olyan iratokat adott át a Központi Nyomozó Főügyészségnek, amelyek szerinte azt "erősítik", hogy a sukorói ingatlanpanama ügyében nem lehet megkerülni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét.

A miniszterelnöki megbízott miután átadta a jegyzőkönyveket, belső feljegyzéseket, példaként ismertette Nagy Jánosnak, a vagyongazdálkodási tanács akkori elnökének feljegyzését. Ebben az áll, hogy Gyurcsány Ferenc adott utasítást a sukorói cserejogügylet lebonyolítására.
Kattintson a hirdetésre!

A miniszterelnöki megbízott álláspontja szerint a sukorói telekcsere ügyében "teljesen egyértelmű", hogy az előző kormány hivatalnokai szándékosan akadályozták a nyomozást, illetve nem biztosították a nyomozóhatóság részére azokat az iratokat, amelyek a felelősség tisztázásával kapcsolatban egyértelműek lettek volna.

Budai Gyula az MTI kérdésére a nyomozás jelenlegi állásával kapcsolatban azt mondta, információi szerint az ügyben tanúkihallgatások zajlanak, és új szakértői vélemény készült el. Véleménye szerint "előbb-utóbb" gyanúsítások is történnek majd; még nem Gyurcsány Ferenc gyanúsítása, hanem más szereplőké.

A sajtótájékoztató után Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője újságíróknak azt mondta: az átadott okiratok között több olyan is van, amely egyrészt "már első rátekintésre releváns az ügyben", másrészt eddig nem állt az ügyészség rendelkezésére.

Cikkajánló:

$$2771$$

$$2770$$

$$2769$$