Megkezdődött a nyíregyháza-sóstói fürdőkomplexum fejlesztése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az 1,2 milliárd forintos beruházási program teljes egészében a jövő szezonra fejeződik be - hangzott el a beruházó Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. hétfői sajtótájékoztatóján Nyíregyházán.

A projekt keretében három új termálmedence épül: az olasz medence, amely a tervek szerint már augusztus 20-ra elkészül, 711 négyzetméteresre, pezsgőmedencével bővül.

A szezonzárást követően az átalakítási munka a gyógy- és az 50 méteres medencével folytatódik. A versenymedence technológiájának átalakításával alkalmassá válik úszóesemények lebonyolítására.

Felújítják a térburkolatokat, a sétányokat, a medencék körüli pihenő- és napozóparkokat, korszerű beléptető- és térfigyelő rendszert alakítanak ki és bővítik a parkolót. A beruházás második szakaszának munkálatai a 2011-es idény kezdetéig készülnek el; a munkálatok a közbeszerzési eljárást megtámadó egyik vesztes pályázó miatt némi csúszásban vannak.

A rekonstrukcióhoz és bővítéshez az Európai Unió 50 százalékos, 600 millió forint összegű forrást nyújtott. Csabai Lászlóné, a város szocialista polgármestere a tájékoztatón elmondta, hogy a fürdő rekonstrukciója csak egy része a Sóstó fejlesztésének: ennek keretében áprilisban már átadták a Nyíregyházi Állatparkban a 1,6 milliárd forintból felépített Zöld Piramist. Emellett Sóstógyógyfürdőn a tervek szerint felépül egy négycsillagos szálloda 2011-12-ben, amelyet egy magáncég hoz létre négymilliárd forint összegű befektetéssel.

Gyöngyösi Szabolcs, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: a 2010-es idényben az eddigi adatok szerint három százalékkal emelkedett a fürdő látogatottsága a tavalyi év hasonló időszakához képest, így idén eddig 38 ezren keresték fel Nyíregyháza egyik legismertebb látványosságát.

Cikkajánló:

$$2784$$

$$2783$$

$$2782$$