Hotel a holminknak (x)

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tengerentúli és nyugat-európai nagyvárosokban már oly' népszerű saját raktárak kezdenek megjelenni régiónkban is. Budapesten Csepelen nyílt meg az első, melyben egytől ötven négyzetméterig terjedő területű helyiségeket lehet bérelni, akár már két hétre is.

A szolgáltatás lényege, hogy van egy ötezer négyzetméteres raktárbázis, amely egytől ötven négyzetméterig terjedő helyiségekre van felosztva. Ezek külön-külön jól megközelíthetők, saját lakattal zárhatók és akár már két hétre is kibérelhetők - foglalja össze a legfontosabb jellemzőket Harsányi Dániel, a családi vállalkozásként működő Saját Raktár Kft. értékesítési igazgatója.


Az Amerikai Egyesült Államokban 58 ezer self storage - vagyis "saját raktár" - működik, de Angliában, Spanyolországban is elterjedt ez a tárolási mód. Prága, Bukarest és a régió több nagyvárosa után Budapesten is megjelent az első miniraktárakat kínáló cég. 2009 őszén nyitották meg az első raktárat a Csepel Művek területén és a kezdetektől fogva látszik, hogy van rá igény.

Ezek az apró raktárak lakossági igényeket is kielégíthetnek (mondjuk, költözködés idejére bútorokat, télen hajót, veterán autót vagy épp iratokat lehet tartani itt), de kisebb cégek logisztikai központjaiként is működhetnek. A raktárhelyiségek egyenként zárhatók és természetesen közös védelmük is van (a kamerarendszertől a négyzetméterenként százezer forintig terjedő biztosításig), de reggel 9-től, 17:30-ig mindenki ki-be járhat a maga raktárába. A saját lakat mellett csak akkor kattan rá az ajtóra az egységes zárrendszer, ha esetleg valaki nem fizet.

Az egy csoportba telepített kis raktárak előnye, hogy a közös infrastruktúra, illetve plusz szolgáltatások is igénybe vehetők. Ezek egy részét (fűtés, világítás, villamosáram, görgős kiskocsik, teherlift, kamerás őrzés, és ami nem mindennapi, hogy még a raktárak biztosítását is) magába foglalja a bérleti díj, mások (raktáros, targonca, csomagolóanyag, dobozok, transzporter) pedig olcsón igénybe vehetők.

További információért kattintson ide!

Cikkajánló:

$$2785$$

$$2784$$

$$2783$$