Víziturisztikai központot adtak át Orfűn

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Átadták a "Baranyai élménykörút" részeként épült Aktív Víziturisztikai Központot Orfűn csütörtökön.

A Pécsi-tó partján álló létesítményegyüttes kikötőt, csónakházat, öltözőépületet, a sportolókat és a sportolni vágyó turistákat kiszolgáló pihenőházat, továbbá egy foci- és egy rekortánborítású futópályát foglal magában. A mintegy 180 millió forintos beruházásnak köszönhetően korszerű körülményeket biztosítanak olyan népszerű és látványos sportágak űzéséhez, mint a vitorlázás, a szörfözés, a kajak-kenu, vagy a sárkányhajózás.

A Baranyai élménykörút névre keresztelt átfogó, a megye turisztikai vonzerejét növelő fejlesztésnek öt eleme van: Orfűn a víziturisztikai központon kívül akvapark, Bikalon reneszánsz élménybirtok, Mecseknádasdon úgynevezett rejtőzködő borfalu, valamint a Pécset Orfűvel és Abaligettel összekötő kerékpárút.

A 3,2 milliárd forint összértékű, ebből 1,7 milliárd forint európai uniós forrással támogatott beruházás Magyarország jelenlegi legnagyobb költségvetésű önkormányzati és civil kezdeményezésű turisztikai programja, mely az akvapark és a kerékpárút átadásával fejeződik be. Előbbi augusztus közepére, utóbbi ősszel készül el.

Horváth Zoltán, az élménykörút orfűi beruházásaiban érdekelt Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke az MTI-nek a víziturisztikai központ átadásakor azt mondta: az élménykörút minden elemét már a turisztikai szezon kezdetére szerették volna átadni, az elmúlt hónapok szélsőséges időjárása azonban jelentősen hátráltatta az akvapark és a kerékpárút kivitelezését.

Megjegyezte, a vízi élményparknál gondot jelentett az is, hogy kevésnek bizonyult a vízhozama annak a kútnak, amelyből a medencék feltöltését tervezték. A problémát a regionális vízmű segítségével oldják meg.

Cikkajánló:

$$2804$$

$$2803$$

$$2802$$