Csaknem egymilliárd forintból szépül meg Pilisvörösvár központja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Összesen csaknem egymilliárd forintot költenek Pilisvörösvár Fő utcájának megszépítésére. A munkálatokat részben uniós forrásból finanszírozzák - közölte a projektmenedzser az MTI-vel.

Bándi Gábor elmondta, hogy az EU-s projekt részeként mintegy 1300 méter hosszan felújítják a járdákat, parkolókat alakítanak ki, korszerű esőelvezető rendszer létesül, fákat ültetnek, parkosítanak. A munkálatokat kivitelező szakemberek ezekben a napokban nagyobb fordulatra kapcsolnak: most kezdik a csapadékcsatorna felújítását, illetve a légkábelek kiváltása érdekében a földkábelek fektetését.

Miután Pilisvörösvár történelmi városközpontja a 10-es főút mentén hosszan elnyúlva helyezkedik el, a rekonstrukció a városon átmenő hatalmas forgalmat is érinti, több esetben félpályás lezárásra kell számítani - tette hozzá a projektmenedzser. A kellemetlenségért kárpótlásul novemberben egy zöldfelületekben bővelkedő, kulturált parkolókkal ellátott, megszépült városközpontot adnak majd át - emelte ki Bándi Gábor.

A Fő utca programot az unió 623 millió forinttal támogatja. A teljes, 795 millió forintos költség többi részét az állam, illetve az önkormányzat finanszírozza.

A városközponti rehabilitációhoz kapcsolódva - állami és önkormányzati pénzből - 200 milliót költenek a Fő utca és a Szabadság utca kereszteződésében egy jelzőlámpás csomópont kiépítésére - közölte Bándi Gábor.

Cikkajánló:

$$2807$$

$$2806$$

$$2805$$