Szeged: Mi lesz az uniós támogatással?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bár a beruházás több eleme is már befejezéséhez közeledik, még nem írták alá a szegedi városközpont rehabilitációjának támogatási szerződését; a fejlesztéshez az önkormányzat közel 1,9 milliárd forint uniós forrást venne igénybe - közölte Beck Zoltán, a Zöld Baloldal önkormányzati képviselője hétfőn, a csongrádi megyeszékhelyen.

A politikus szerint egy vállalkozó - pozitív pályázati döntés tudatában - határozhat úgy, hogy saját kockázatára megvalósít egy beruházást, egy önkormányzat ilyen lépést azonban csak akkor tehet, ha erről a lépéséről tájékoztatja a közgyűlést és választókat. Aláírt támogatási szerződés hiányában ugyanis a város nem juthat hozzá a remélt uniós forrásokhoz.

Amennyiben a támogatási szerződés nem sikerül aláírni, az egyharmados önrész helyett a fejlesztés teljes, mintegy 3 milliárd forintos költsége a város büdzséjét terheli majd - fogalmazott a képviselő.

A szegedi városközpont funkcióbővítő fejlesztésének részeként már befejeződött a Kölcsey utca és a Reök-palota előtti tér átépítése, jelenleg is folyik a Gutenberg utca köztereinek rehabilitációja és a Mars téri piac korszerűsítése. Ez utóbbi részeként korszerű vásárcsarnok, új "asztalos piac", pihenő park, 13 ezer négyzetméteres, fásított parkoló épül, s megújul a Mázsaház is.

Cikkajánló:

$$2810$$

$$2809$$

$$2808$$