BIF: rendkívüli közgyűlés jövő hónapban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. szeptember 23-án rendkívüli közgyűlést tart - tette közzé a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közgyűlés napirendjén szerepel a tervek szerint: a táraság vezető tisztségviselőinek megválasztása; az alapszabály módosítása, valamint az egységes szerkezetű alapszabály elfogadása.

A tisztújítást indokolja, hogy a hónap elején a BIF Nyrt. igazgatótanácsa rendkívüli ülésén elfogadta Tóth Csaba vezérigazgató lemondását.

A vezérigazgató lemondott igazgatótanácsi tagságáról, valamint a társaság leányvállalatainál betöltött vezető tisztségviselői megbízatásairól, és ezzel egyidejűleg közös megállapodással augusztus 9-ével megszűnt Tóth Csaba munkaviszonya is.

Az igazgatótanács egy évig tartó határozott időre Angel Gábort nevezte ki a társaság új vezérigazgatójának.

A társaság 2009-ben nem konszolidáltan 83,5 millió forint veszteséget könyvelt el, míg konszolidáltan 217,7 millió forint a mérleg szerinti nyereség.

A társaság konszolidált árbevétele 2,733 milliárd forint volt,  adózás előtti nyeresége 448,6 millió forint. A nem konszolidált árbevétel félmilliárd forinttal volt kisebb, és 2,1 milliárd forintot tett ki.

Cikkajánló:

$$2824$$

$$2823$$

$$2822$$