Újabb önkormányzati bérházat adtak át

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újabb, csaknem félszáz lakásos önkormányzati bérházat adtak át csütörtökön a főváros XIII. kerületében. A kerületi hivatal az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatán (onkormanyzat.mti.hu) keresztül azt közölte: ebben az önkormányzati ciklusban - szeptemberig - mintegy kétszáz bérlakás épült fel az északi városrészben.

Az Ambrus utca 6. alatti, 45 lakásos, mintegy 870 millió forintba kerülő önkormányzati ingatlant Tóth József (MSZP) országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere adta át.

Az önkormányzat közleményében emlékeztetett arra, hogy a 2006-2010-os ciklusra 200 bérlakás megépítését tűzték ki célul, ez a vállalás a szeptemberben átadandó 70 lakásos, Zsinór utcai beruházással együtt - egy híján - teljesül is.

Emlékeztettek arra, hogy a Lőportár utcában egy 54, míg a Reitter Ferenc utcában egy 30 lakásos épületet már korábban átadtak.

A polgármester avatóbeszédében utalt arra, hogy az önkormányzat 2000 óta - a befejezés előtt álló Zsinór utcai házzal együtt - összesen 500 bérlakást épített.

A most átadott Ambrus utcai lakásokba (többnyire pályázati úton) költözők egy része leadta korábbi otthonát, így azokba más családok költözhettek. Ez azt jelenti, hogy a 45 lakás megépítésével valójában 100-110 családot lehetett jobb lakáskörülmények közé juttatni - írja az önkormányzat.

Cikkajánló:

$$2843$$

$$2842$$

$$2841$$