Felújítások Szombathely belvárosában

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Felújított belvárosi utcákat adtak át csütörtökön Szombathelyen a városrehabilitációs közterület-felújítás program befejezéseként - tudatta a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A több mint 320 millió forintba kerülő felújítás során a Fő térivel megegyező díszburkolattal látták el a Király utca, a Kőszegi utca és a Szent Márton utca egyes szakaszait, valamint a közvilágítást is korszerűsítették, új kandelábereket helyeztek ki.

A beruházás költségeinek 68 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Unió biztosította, a hiányzó összeget a város önkormányzata állta. A felújítással érintett területek a Király utcában és a Kőszegi utcában a Fő tértől a Mártírok teréig, a Szent Márton utca esetében a Fő tértől a Wesselényi utcáig terjednek.

A Gyöngyös patak menti sétány megújítása Thököly Imre utcától a Kisfaludy utcáig tart. A patak mentén és a Szent Márton utcában a gyalogosan közlekedők számára pihenőtereket alakítottak ki, több új köztéri padot helyeztek el.

A belvárosi rehabilitációs program másik - már szintén folyamatban lévő - beruházása, a Savaria Art Mozi külső homlokzatának felújítása, amely tartalmazza a mozi árkádja alatti üzletek felújítását, valamint a Kőszegi utcai házak homlokzatának felújítását és a Kossuth utca 7-es számú műemléki védelem alatt álló ház felújítását is, amely lehetővé teszi a polgármesteri hivatal egy részének bővítését is.

A teljes belvárosi rekonstrukcióra kapott uniós támogatás összege így meghaladja a 876 millió forintot, a beruházás értéke pedig eléri az 1,49 milliárd forintot.

Cikkajánló:

$$2844$$

$$2843$$

$$2842$$