CBRE: Budapesten megáll az idén az iroda bérleti díjak csökkenése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Budapest közel van már az iroda bérleti díjak mélypontjához, a második félévben valószínűleg megáll a csökkenés, de még nem jött el a növekedési szakasz - egyebek mellett ezt tartalmazza a CB Richard Ellis (CBRE) elemzése.

Az MTI-nek hétfőn eljuttatott elemzés szerint Budapesten az irodabérleti díjat csökkenése megegyezik a kelet-európai városokban tapasztalttal. Az elemzés idézi Borbély Gábort a CBRE regionális elemzőjét, aki úgy véli, hogy a tervezett fejlesztések száma minimális, így hiány alakulhat ki az első osztályú irodákból, amely a bérleti díjak emelkedését hozza magával.

Az ázsiai és Csendes óceáni piacokon volt szembetűnő az iroda bérleti díjak emelkedése a második negyedévben. A rangsort Hong Kong, Sanghaj és Peking vezette, a keresleti oldalon pedig a pénzügyi szolgáltatók voltak aktívak.

A globális rangsorban második helyen az európai-közel-keleti és afrikai (EMEA) régió végzett. Európában például Párizsban már 3 százalékkal emelkedtek az első osztályú irodák bérleti díjai a második negyedévben, de ennél is nagyobb volt a növekedés Londonban a West End-en és a City-ben. Ugyanakkor az USA-ban, Kanadában és Japánban még nem ért véget a bérleti díjak csökkenése.

Cikkajánló:

$$2865$$

$$2864$$

$$2863$$