Tajvanon olcsóbb a lakás, ha gyilkoltak benne

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tajvanon egyre keresettebbek azok a lakások, ahol korábban öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Ezek ugyanis jóval olcsóbbak a többinél, így a kispénzűek körében nő a népszerűségük.

"Gyilkosságos lakást keresek" - így keres valaki egy internetes hirdetésben otthont a tajvani fővárosban, ahol a rendkívüli módon megemelkedett ingatlanárak miatt keresnek "bűnös múltú", ezért olcsóbb ingatlant a kisebb pénzű vásárlók - írja az MTI. A távol-keleti ország lakosságának nagy része babonás félelmeket táplál az olyan házakkal szemben, ahol korábban gyilkosság vagy öngyilkosság történt.

Az efféle tragédiák jelentősen kihatnak az ingatlan árára is, ezért Tajvanon törvény írja elő, hogy az eladó köteles bevallani, követtek-e el az adott lakásban gyilkosságot vagy öngyilkosságot korábban. Akik elhallgatják az igazságot, akár börtönbe is kerülhetnek, de bírságot biztosan kiszabnak rájuk.

Egy gyilkosság legalább 20 százalékkal csökkenti egy lakás vagy ház értékét, de akár 50 százalékkal is leárazhatja. Vevőik között akadnak ugyanakkor babonásak, vagy mérsékelten babonásak is, ők beköltözéskor kísértetbékítő szertartást végeznek.

Cikkajánló:

$$2869$$

$$2868$$

$$2867$$