Új ingatlan alap indult

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Reconcept Turn-Around Property I. néven, 500 millió forint induló tőkével elindította első zártkörű, nyíltvégű ingatlanalapját a tavaly bejegyzett Indotek-Invesments Befektetési Alapkezelő Zrt. - közölte az Alap tranzakciós tanácsadását végző Reconcept Kft. az MTI-vel.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) már nyilvántartásba vette a 7 éves, 3 és fél évvel meghosszabbítható futamidejűre tervezett ingatlanalapot, amely a befektetők által elvárt értéknövekedést kereskedelmi és ipari ingatlanok hasznosításával, azok átstrukturálásával, újrapozícionálásával kívánja elérni.

A közlemény szerint a Reconcept Kft. a megrendült cégek problémáinak feltérképezésében, a kilábalás stratégiájának elkészítésében, az Indotek Group az ingatlanvagyon jövedelemtermelő képességének helyreállításában rendelkezik szakértelemmel és gyakorlattal.

A befektetési jegyeken magyar intézményi befektetők mellett az Indotek érdekeltségi körébe tartozó cégek osztoznak. Az alap induló tőkéje 500 millió forint, amelyet a befektetők több lépésben 11 milliárd forintra emelnek. Az elsősorban felszámolásokból és banki végrehajtásokból kialakuló portfolió lakóingatlant egyáltalán nem tartalmaz majd.

Cikkajánló:

$$2871$$

$$2870$$

$$2869$$