Nincs üzemeltetője Pécs megújult köztereinek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hivatalosan még mindig nincs üzemeltetője az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében az elmúlt egy évben megújult pécsi köztereknek - írta az Új Dunántúli Napló pénteken.

A lap úgy tudja, hogy bár a vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. elvégzi az üzemeltetői feladatokat, az üzembentartói birtokbavétel a mai napig nem történt meg. Nem állnak rendelkezésre ugyanis olyan dokumentumok, amelyekkel kiadhatnák a kezelői hozzájárulást, és amelyek végső soron a támogatások lehívásához, a pályázatok lezárásához szükségesek.

Hiányoznak a használati utasítások az új burkolatok síkosság-mentesítéséhez, valamint a közművek pontos koordinátajegyzékei és az új játékok tanúsítványai is. Az önkormányzat, a Menedzsment Központ, a vagyonkezelő, a beruházó, a kivitelező és a fejlesztéseket ellenjegyző mérnöki iroda képviselőinek napokban tartott egyeztetésén egy négyoldalas hibalistát állítottak össze, és ígéret van arra, hogy a hiányosságokat három héten belül pótolják.

Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója elismerte, hogy a több tízezer oldalnyi dokumentációban lehetnek hiányosságok, ezeket korrigálni fogják - olvasható a baranyai napilapban.

Cikkajánló:

$$2872$$

$$2871$$

$$2870$$