Befejeződött a közműfejlesztés a Szolnoki Ipari Parkban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Teljessé vált a 126 hektáros Szolnoki Ipari Park szolgáltatói skálája: a kedden átadott harmadik fejlesztési ütem részeként egy 46 hektáros területen is kiépült az úthálózat, ellátták gázzal, ivó-, ipari vízzel, és a villany is hozzáférhető.

Szolnok fejlődésének az egyik legfőbb záloga az ipari park, az ott működő cégek alakíthatják újra a város ipari szerkezetét. Az elnyert uniós támogatással, valamint a saját forrásokkal a létesítmény teljes egészében közművesített lett, és megfelel minden fontos befektetői igénynek - mondta az átadás alkalmából Szalay Ferenc polgármester.

A közműfejlesztés két és félmilliárd forintba került, ennek több mint felét az önkormányzat állta a négy éve kibocsátott városkötvényből.

A projekt a Szolnoki Ipari Park Kft. által üzemeltetett park területén az új befektetők részére infrastruktúrával ellátott zónák kialakítását, a már létező közműhálózat továbbfejlesztését tartalmazta.

 A beruházási modulok magukba foglalták többek között az útépítés, a térvilágítás, a csapadékvíz-elvezetés, gázellátás, a telekommunikációs alépítményi hálózat, az ivóvízhálózat, az ivóvíz kutak, a kommunális szennyvízhálózat kialakítását.

Cikkajánló:

$$2879$$

$$2878$$

$$2877$$