263 házat újítottak fel a Katolikus Karitász segítségével

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Katolikus Karitász eddig 263 árvíz által megrongált családi ház felújítását segítette, illetve segíti - jelentette be Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója szerdán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi ülése utáni sajtótájékoztatón.

Mint mondta, az árvízi újjáépítésben a helyi önkormányzatokkal közösen vesznek részt. Munkatársaik Szendrőládon 58 házat újítottak fel teljesen, és dolgoztak, illetve most is dolgoznak Felsődobszán 19, Ónodon 31, Sajóládon 15, Sajóecsegen 12, Gelejen 9, Nagykinizsen 43, Sajópüspökin 14, Felsőzsolcán 62 ház felújításán. Eddig mintegy 100 ház készült el, amelyek átadásakor élelmiszercsomagot és tisztítószereket adnak a házban élőknek.

Azon családok között, akiknek a veteményesét is tönkretette az áradás, 500 zsák étkezési burgonyát oszt szét a karitász ősszel. Az egyházmegyei karitászszervezetek továbbra is gyűjtenek adományokat, elsősorban bútorokat, háztartási cikkeket.

Megemlítette, hogy a Magyar Katolikus Egyház országos összefogásra kérte híveit, és templomi gyűjtést rendezett. Az adományoknak köszönhetően több mint 255,5 millió forint segéllyel támogatták a települések újjáépítését. Ezen kívül az egyházmegyékben is gyűjtöttek nyár elején, melynek eredményeként több mint 80 millió forint értékben osztott szét a szervezet segélyszállítmányokat.

A kitelepített családok gyermekei számára több turnusban szerveztek táborokat Péliföldszentkereszten, összesen 300 gyermek vehetett részt a programokon.

Cikkajánló:

$$2886$$

$$2885$$

$$2884$$