A STRABAG belépett a cseh piacra

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A STRABAG Property and Facility Services az ECM Facility a.s. felvásárlásáról szóló szerződés szeptember 15-i aláírásával kiterjesztette szolgáltatási portfolióját a cseh piacra is, ahol a piacvezető cégek listáján így rögtön az első 5 piaci szereplő közé került.

A teljes körű ingatlanpiaci termékpalettával rendelkező, 220 magasan képzett alkalmazottat foglalkoztató prágai székhelyű ECM Facility az egész országot lefedő szolgáltatásokat kínál, és mintegy 16 millió eurós (400 millió cseh korona) forgalmával az egyik piacvezető ingatlangazdálkodási szolgáltatónak számít.

A társaság irodai, egészségügyi és ipari létesítményekkel kapcsolatos műszaki, kereskedelmi és infrastrukturális ingatlangazdálkodási szolgáltatásokkal áll a Cseh Köztársaság teljes területén ügyfelei rendelkezésére.

Az ECM Facility felvásárlásának eredményeként a STRABAG Property and Facility Services most már valamennyi fontos közép- és kelet-európai piacon jelen van. A Cseh Köztársaság igen nagy növekedési potenciállal rendelkező, stratégiai fontosságú piac, amelyet az ECM Facility révén, amely szervezetileg az ausztriai STRABAG AG-hez fog tartozni, ezentúl optimális módon tudunk kiszolgálni." - mondta Mathias Kratz, a STRABAG AG Austria üzleti fejlesztési igazgatója.

A prágai Tőzsdén jegyzett második legnagyobb ingatlanfejlesztő cég, az ECM Facility-t eladó ECM REI A.G. vezérigazgatója, Milan Janků elégedett az ügylettel "[...] mivel így lehetővé válik számunkra, hogy erőfeszítéseinket alapüzletágainkra összpontosíthassuk." Az eladó és a vevő a jövőben is számít a szoros együttműködésre a két cég között.

Az ügylet iratait végső jóváhagyásra benyújtották a cseh Trösztellenes Hatósághoz.

Cikkajánló:

$$2913$$

$$2912$$

$$2911$$