Horváth Csaba panel- és útfelújítást ígért Kispesten

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Panel- és útfelújítást valamint zajvédő fal építését ígérte a szocialista főpolgármester-jelölt Kispesten pénteken.

Horváth Csaba Gajda Péter XIX. kerületi polgármesterrel is aláírta a "Szövetség a szabadság városáért" együttműködési nyilatkozatot. A szocialista főpolgármester-jelölt eddig tizenegy kerülettel kötött ilyen megállapodást, amely a helyiek számára legfontosabb szocialista vállalásokat tartalmazza.

A legfontosabb vállalásnak azt nevezte, hogy a főváros a kerületekben évi két panelház esetében átvállalná a felújítás lakókra jutó önrészének a felét. Ez vonatkozik a nyílászárócserére, a homlokzat-felújításra, a fűtéskorszerűsítésre, valamint a távfűtés mérhetővé és szabályozhatóvá tételére is.

Becslése szerint ezzel összesen több mint 10 ezer panellakás újulhatna meg Budapesten évente.

Horváth Csaba parkok megújítására, kialakítására, és minőségi fenntartásukra is ígéretet tett. Kitért arra: befejeznék a Nagykőrösi úti zajvédő fal megépítését és egy éven beleül befejeződik az Ady Endre út felújítása.

Gajda Péter kispesti polgármester megmutatta Horváth Csabának a kispesti kerékpárút egy szakaszát, amelyet hivatalosan a jövő héten adnak át. A kerületben uniós pályázaton nyert 70 millió forintból közel három kilométer kerékpárutat építettek.

Cikkajánló:

$$2929$$

$$2928$$

$$2927$$