Tovább bővül a Szegedi Ipari Park

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tovább bővül a Szegedi Ipari Park, a Hansa Kontakt Kft. C+C (Cash and Carry) Áruházának alapkövét csütörtökön tették le; az 1 milliárd forint értékű beruházás több mint 17 ezer négyzetméteren valósul meg.

Felépül egy 4 ezer négyzetméteres áruház, mintegy 3 ezer négyzetméteres eladó térrel és 176 parkolóhellyel. Mindemellett 5 ezer négyzetméteren megújul a zöldterület is. Az áruház - amely várhatóan jövő nyárra készül el - közel 70 szegedinek ad majd munkát.

Botka László (MSZP) polgármester a rendezvényen felidézte: 2003-ban azzal a céllal szerezte meg a magyar államtól az önkormányzat a 46 hektáros területet, hogy Szeged logisztikai értéke a jövőben felértékelődik és cél volt egy belső- külső, jó infrastruktúrával ellátott ipari, logisztikai terület kialakítása is. Ezzel is támogatva és elősegítve minden olyan beruházást és beruházói szándékot, amely Szegedre akar települni.

Szeged önkormányzata vállalta, hogy a terület külső infrastruktúráját folyamatosan bővíti és fejleszti, így például a jövőben uniós pályázatból kerékpárút épül a parkig és a tömegközlekedést is biztosítja a város, hiszen sok száz szegedi kapott munkát ezen a területen - mondta a városvezető.

A központ - ahol eddig közel 30 cég vetette meg a lábát - Szeged határában az M5–ös és az M43–as autópályák szegedi bevezető szakasza mellett található.

Cikkajánló:

$$2926$$

$$2924$$

$$2923$$