Szakipari centrumot épít Tamásiban a Hérosz Zrt.

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Közel 500 millió forintos beruházással szakipari centrumot épít Tamásiban a Hérosz Zrt., amely a jövőben önálló fa- és fémipari gyártóbázisra kíván támaszkodni - közölte az építőipari cég az MTI-vel.

A budapesti székhelyű zrt. tájékoztatása szerint a 2011 júniusában elkészülő, 3.500 négyzetméteres üzemcsarnokban épületasztalos, lakatos műhelyeket és raktárakat alakítanak ki, a létesítmény alapkövét a napokban helyezték el a város északi határában. A 458 millió forintos beruházást 228 millió forinttal támogatja a Dél-dunántúli Operatív Program.

A fejlesztés célja, hogy bővítse a főként generál kivitelezéssel foglalkozó cég építőipari tevékenységét; a társaság úgy véli, hogy várhatóan jelentős beruházások valósulnak meg a térségben európai uniós forrásból - írta közleményében a Hérosz Zrt.

A 2009-ben 18,5 milliárd forintos árbevételt elért társaság 24 fő foglalkoztatását vállalta tamási telephelyén. A szakipari centrum az épülettechnikai termékek gyártása mellett a tamási Vályi Péter Szakképző Iskola gyakorlati képzőhelye is lesz, amely a cég szerint kielégíti majd a Hérosz Zrt. munkaerőigényét.

Cikkajánló:

$$2949$$

$$2948$$

$$2947$$