Itt a válság vége?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A harmadik negyedévben negyedével nőtt az ipari (logisztikai) ingatlanok iránti kereslet a fővárosi régióban - közölte a Budapest Research Forum (BRF) az MTI-vel. A szakértők a válság elején közölték: biztos jele lesz a válságból való kilábalásnak, ha megélénkül a logisztikai bázisok iránti kereslet, hiszen az az ipar és a kereskedelem fellendülését mutatja.

Szeptember végére Budapesten és az agglomerációban az ipari ingatlanok nagysága 1.786.645 négyzetméter volt. A teljes kereslet a harmadik negyedév végére elérte az 67.679 négyzetmétert. Ez 24 százalékos növekedés a második, és 85 százalékos az első negyedévhez képest.

Az év első felében a szerződéshosszabbítások domináltak,a harmadik negyedévben viszont túlnyomó részben új és előbérleti szerződések köttettek. A kihasználatlansági ráta 18,77 százalék volt a harmadik negyedév végén.

A BRF tagjai, a CB Richard Ellis, a Cushman & Wakefield, a DTZ, a GVA Robertson, a Jones Lang LaSalle és a King Sturge ingatlan fejlesztő, illetve tanácsadó társaságok.

Cikkajánló:

$$2968$$

$$2967$$

$$2966$$