Csökkentek az amerikai családiház-árak augusztusban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csökkentek az amerikai családiház-árak augusztusban, lezárva ezzel egy négy hónapig tartó folyamatos emelkedést - derült ki a kedden ismertetett S&P/Case-Shiller lakásárindexből.

Augusztusban az Egyesült Államok 10 legnagyobb városában a családiház-árak alakulását jelző index 0,1 százalékkal csökkent júliushoz képest, míg a 20 legnagyobb város ármutatója 0,2 százalékkal mérséklődött. A szezonális tényezők figyelembe vételével a tízes index 0,2 százalékkal, a húszas index 0,3 százalékkal csökkent.

A szezonális tényezők nélküli augusztusi családiház-árak 2,6 százalékkal voltak magasabban az egy évvel korábbinál a 10 legnagyobb városban, és 1,7 százalékkal a húsz legnagyobb amerikai településen.

A vizsgált húsz városból csupán öt jelzett áremelkedést havi szinten augusztusban.

A 2006 júliusi amerikai családiház árcsúcshoz képest az augusztusi árak közel 28 százalékkal alacsonyabbak voltak.

A lakásvásárlást adókedvezménnyel támogató állami program április végi kifutása, a rekordszámú kényszereladások,  az állások alakulásával kapcsolatos aggodalmak, valamint a gyenge kereslet alapján a szakértők arra számítanak, hogy a következő hónapokban tovább csökkenhetnek az amerikai családiház-árak.

Cikkajánló:

$$2993$$

$$2992$$

$$2991$$