Csökkent a Wienerberger profitja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csökkent az osztrák Wienerberger profitja az év első kilenc hónapjában: a világ legnagyobb téglaipari csoportja változatlanul érzi a takarékossági programoknak az építőiparra gyakorolt negatív hatását, és egyelőre nem látja a kibontakozást sem.

A szeptemberrel végződött háromnegyed évben 17,6 millió euróra csökkent az üzemi eredmény az egy évvel korábbi 36,7 millióról, a bevétel 5 százalékkal esett, 1,343 milliárd euróra. Adó után viszont már csak 13,5 millió euró volt a veszteség, egy évvel korábban 198 millió. A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 10 százalékkal 160 millió euróra esett, bár a harmadik negyedévben már 7 százalékkal nőtt az EBITDA.

A társaság várakozási szerint az év hátralevő része, de még a jövő esztendő is kihívásokkal lesz teli, sok függ attól, hogy miként alakul a fogyasztói hangulat az általános megszorítások, a tetemes munkanélküliség, a bizonytalan gazdasági kilátások közepette. Mindamellett a csoport vezetése bizakodó, mert a válság miatt igazítottak a költségeken, illetve a termékportfolión.

Cikkajánló:

$$3011$$

$$3010$$

$$3009$$