Kevesebb kilakoltatás Amerikában

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Egyesült Államokban 9 százalékkal kevesebb kilakoltatás történt októberben, mint egy hónappal korábban, ekkora csökkenésre az idén még nem volt példa. Az adatot közlő RealtyTrac ingatlanpiaci információs cég szerint ennek az a magyarázata, hogy széleskörű vizsgálat indult a fizetésképtelenné vált adósok ingatlanának vitatott lefoglalása miatt.

Az adatközlő szerint a múlt hónapban 93.236 lakóingatlant foglaltak le a hitelező bankok a szeptemberi, akkor rekordnak számító 102.134-gyel szemben.

Az Egyesült Államokban október elején kezdtek országos vizsgálatot amiatt, hogy több bankról bebizonyosodott, szabálytalan papírok alapján hajtották végre az ingatlanok kisajátítását.

Az amerikai bankok az előzetes számítások szerint idén rekordmennyiségű, összesen 1,2 millió lakóingatlant foglalnak le, 20 százalékkal többet, mint 2009-ben.  

Ugyanakkor a bankoknak egyre nagyobb fejtörést okoz, hogy mit kezdjenek a visszakapott ingatlanokkal. A piac ugyanis halódik, és ilyen körülmények közepette nem lenne jó hirtelen nagy mennyiségű ingatlant értékesítésre felkínálni, és ezzel még lejjebb nyomni az árakat. Ez a magyarázata annak, hogy a lefoglalt lakásoknak egyelőre nagyjából a harmada került piacra. A bankok inkább eltekintenek a lefoglalástól, és tovább hagyják ingatlanaikban az eladósodott tulajdonosokat.

Cikkajánló:

$$3029$$

$$3028$$

$$3027$$