Visszaesett a régióban a kereskedelmi ingatlan befektetés

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kereskedelmi ingatlanbefektetések 1,35 milliárd eurót tettek ki 2010 harmadik negyedévében Közép-Kelet-Európában, ez 34 százalékos csökkenés az előző negyedévhez képest - állapítja meg a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó elemzése, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

Az idei második negyedévben a befektetés 2,04 milliárd euró volt, amely az elmúlt 6 negyedév legmagasabb értéke, 39 százalékkal több, mint a 2009 harmadik negyedévében mért összeg. 

Az elemzés szerint az elkövetkező hónapokban megnövekedhet az aktivitás, és a befektetési volumen várhatóan 70 százalékkal növekszik az utolsó negyedévben. Ez leginkább Oroszországnak, Törökországnak és Lengyelországnak köszönhető, ahol az idén körülbelül 7 milliárd euró befektetés történik majd, a 2009-es 4,9 milliárddal szemben.

A Lehman's csődje után kötött első nagy tranzakciókkal a Magyarországi befektetési piac óvatosan, de ismét mozgásba lendült.  Nem valószínű, hogy a befektetési összeg meghaladja a 300 millió eurót 2010-ben, hiszen a befektetések leginkább a kiskereskedelmi szektorra korlátozódnak. A budapesti minőségi irodakínálat növekedésével ez várhatóan megváltozik - áll az elemzésben.

Cikkajánló: 

$$3043$$

$$3042$$

$$3041$$