Saját kézbe venné a távfűtést Szigetvár

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Saját kézbe venné a távfűtést Szigetvár: a szolgáltatást december 1-től egy önkormányzati cég nyújtaná és ez lehetőséget teremtene a díjak tízszázalékos csökkentésére.

"A városvezetés célja, hogy Szigetváron hosszú távon is minőségi és megbízható távhőszolgáltatás legyen a jelenleginél lényegesen kedvezőbb díjtételek mellett. A mostani rendszer ugyanis aránytalanul drága és igazságtalan" - mondta Kolovics János polgármester szerdán az MTI-nek.

A fideszes politikus közölte: elképzeléseik szerint képviselő-testületi döntéssel felbontanák a Szigetvári Távhő Kft.-vel kötött szolgáltatási és vagyonkezelési szerződést, a feladat ellátásával pedig az általa korábban alapított, és egy jogi eljárással a városnak ajándékozott társaságot, a Zrínyi Távhő Kft.-t bíznák meg. Az új szolgáltató átvenné az elődjénél dolgozó szakembereket és tíz százalékkal csökkentené a távfűtés díjait.

"Nem vagyunk elégedettek a jelenlegi szolgáltatóval, mert a tulajdonszerzésre koncentrál, és akkor alakult, illetve kezdett szolgáltatni, amikor a város csődeljárás alatt állt, ez pedig szabálytalan" - indokolta a tervezett lépést Kolovics János.

Utalt rá: Szigetváron 860 távfűtéses lakás van, egy 50 négyzetméteres lakás havi fűtési költsége az ingatlan energetikai állapotától függően havonta 15-30 ezer forintba kerül.

A polgármester kitért rá, hogy a váltásról tárgyalásokat kezdtek a Szigetvári Távhő Kft. menedzsmentjogokat gyakorló kisebbségi tulajdonosával. A megbeszélések témája a felek közötti anyagi elszámolás is.

Cikkajánló:

$$3047$$

$$3044$$

$$3043$$