Emelkedik az új lakásépítések száma Németországban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lendületet vett a lakásépítési aktivitás Németországban: januártól szeptemberig 137 ezer építési engedélyt adtak ki, 9 ezerrel, 7,0 százalékkal többet mint egy évvel korábban - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal (Statistische Bundesamt) pénteken.

A növekedés azonban alacsony bázisról indult. A német újraegyesítés óta egyetlen év azonos periódusában sem volt olyan alacsony a kiadott építési engedélyek száma, mint a tavalyi első kilenc hónapban. A növekedés csak 2009 második felében indult be, és ennek köszönhetően sikerült szerény, 1,9 százalékos növekedéssel zárni az évet a 2008-as krízisévhez képest. Az egész éves adat 2008-ban esett a legalacsonyabb szintre a német újraegyesítés óta.

A legnagyobb növekedés az új építésű többlakásos társasházakra és a családi házakra adott építési engedélyekben volt tapasztalható az idei első három negyedévben. Több mint 4 ezer társasházi lakásra adtak ki engedélyt a hatóságok, 9,5 százalékkal többet mint tavaly, illetve több mint 2 ezer családi házra, ami 9,8 százalékos növekedésnek felel meg. A lakásbővítésekre és ráépítésekre kiadott engedélyek száma 3,5 százalékkal növekedett.

Cikkajánló:

$$3053$$

$$3052$$

$$3051$$