Elkészült a nagykanizsai városrehabilitációs program első eleme

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Átadták a forgalomnak Nagykanizsán a Huszti téren épült körforgalmú csomópontot, amely a nemrég európai szinten díjazott városi rehabilitációs terv megvalósításának első eleme - tájékoztatta a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. kedden az MTI-t.

Horváth István, a Városfejlesztési Divízió vezetője közölte: a pénteki sikeres műszaki átadást követően hétfőn megnyitották a jármű- és gyalogos forgalom számára a Huszti téri körforgalmat. A július közepén megkezdett beruházást az eredeti tervek szerint október végére kellett volna befejezni, de a csapadékos időjárás miatt 20 napot csúszott az átadás.

A közel 165 millió forint kivitelezési költséggel megépült körforgalom az Európai Unió támogatásával, pályázati forrás igénybevételével készült el.

A szakember emlékeztetett arra, hogy az új csomópont a nemrég Európai Település- és Területi Tervezési díjjal kitüntetett városrehabilitációs projekt első eleme. A munkálatok keretében megújulnak a nagykanizsai belváros egyes közterületei, továbbá alternatív útvonalak épülnek a belváros forgalomcsillapítása érdekében.

A teljes beruházás költsége 1,5 milliárd forint, amelyhez közel 900 millió forint uniós támogatást nyert a város.

Az új utak építése megkezdődött, épül a Zrínyi utcát a Teleki utcával összekötő út, valamint az Arany János és a Petőfi utca összekötése is. A Zrínyi utca meghosszabbítása jövő júniusra, az Arany János utcáé 2011 szeptemberére készül el. Várhatóan a jövő év márciusában megkezdődnek a legnagyobb projektelem az Erzsébet tér megújításának munkálatai, amelyekkel fél év alatt végeznek a kivitelezők - mondta el Horváth István.

Cikkajánló:

$$3058$$

$$3057$$

$$3056$$