December elejére készül el a fényeslitkei ipari park közműhálózata

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mintegy 1,5 milliárd forintból épül ki a 160 hektáros fényeslitke-komorói ipari-logisztikai park teljes kommunális és vízi közműhálózata, amelyet december 8-án adnak át - tájékoztatta a beruházás projektmenedzseri feladatait ellátó Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A kommunális, a belső közlekedési és az elektromos infrastruktúra kialakítását a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes a "KE-VÍZ 21" Építőipari Zrt. végzi, a társaság októberben foglalta el a munkaterületet. A cég a kivitelezés során több mint 10 kilométernyi ivóvízvezetéket fektet le és 8 kilométernyi szennyvíz-és csapadékvíz-elvezető rendszert alakít ki.

A park belső út-és járdahálózatát egyenként 1,8 kilométer hosszon építik meg, a közvilágítással és az elektromos hálózattal együtt. A közművesítéshez kapcsolódó első létesítmény, a 107 milliós költségből kibővített korszerű szennyvíztelep még nyáron elkészült, s folyamatban van s a park és a 4-es főút kapcsolatát megteremtő útszakasz megépítése. A területen mintegy 1,1 milliárd forintból fejlesztik a vasúti infrastruktúrát, ennek részeként készült el a komorói vasútállomástól a parkig tartó normál és széles nyomtávú vágányhálózat.

A záhonyi gazdaságfejlesztési program részét képező fényeslitkei ipari-logisztikai park megépítésének teljes költsége több mint 3,5 milliárd forint, melyből az Európai Unió és a magyar állam 1,7 milliárd forintot vissza nem térítendő támogatásként biztosított.

Cikkajánló:

$$3063$$

$$3062$$

$$3061$$