A B-kategóriás irodákban nyerő az Appeninn

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A zömében B-kategóriás irodák bérbeadásával foglalkozó Appeninn Holding idén szeptember végéig 100 millió forinttal múlta felül időarányos tavalyi árbevételét, ezt az irodák 95 százalékos kihasználtságával érte el - közölte a tőzsdei társaság az MTI-vel.

Jelenleg az A-kategóriás irodák mintegy negyede áll üresen, a bérlők egy része a B-kategóriás irodák felé fordult. Ennek tudható be az a tény, hogy az ilyen irodákat portfóliójában tartó Appeninn irodaterületének mindössze 5 százaléka áll üresen.

A társaság további vásárlásokkal növeli a B-kategóriás iroda területét. Idén nyáron 49 százalékos tulajdoni hányadot szerzett a Széna tér melletti Hattyúházban, és további vásárlásokat tervez.

Szeptember végéig 821 millió forint árbevételt ért el, ez 100 millió forinttal haladja meg az egy évvel korábbit. Tavaly a teljes éves árbevétel 928 millió forint volt. A mérleg szerinti eredmény az idei első három negyedévben 634 ezer forintot tett ki, a cég a múlt évet - mérleg szerint - 24 ezer forintos veszteséggel zárta.

Cikkajánló:

$$3073$$

$$3072$$

$$3071$$