Ismét csökkentek az amerikai családiház-árak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szakértők által vártnál több mint kétszer nagyobb mértékben csökkentek az amerikai családiház-árak szeptemberben az előző hónaphoz képest, és a becsültnél kevésbé nőttek az árak éves szinten - derült ki a kedden ismertetett S&P/Case-Shiller lakásárindexből.

Szeptemberben az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában a családiház-árak alakulását jelző index csökkenése 0,7 százalék volt augusztushoz viszonyítva. A szakértők szerényebb, 0,3 százalékos csökkenést vártak.

A húsz városból 18-ban csökkentek az árak. Clevelandben volt a legnagyobb árcsökkenés, 3 százalékos, augusztushoz képest. Washingtonban 0,3 százalék, Las Vegasban 0,1 százalék volt az áremelkedés.

Az éves szintű áremelkedés 0,6 százalék volt szeptemberben a figyelembe vett 20 legnagyobb amerikai városban, ami szerényebb az elemzői várakozásokban szerepelt 1,1 százaléknál.    

A 2006 júliusi amerikai családiház árcsúcshoz képest a szeptemberi árak 28,6 százalékkal alacsonyabbak voltak idén szeptemberben.

A lakásvásárlást adókedvezménnyel támogató állami program április végi kifutása, a rekordszámú kényszereladás, az állások alakulásával kapcsolatos aggodalmak, valamint a gyenge kereslet alapján a szakértők arra számítanak, hogy a következő hónapokban tovább csökkenhetnek az amerikai családiház-árak.

Cikkajánló:

$$3075$$

$$3074$$

$$3073$$