Egyre több ingatlan kerül veszélybe Tápiószecsőn

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Korábban csak a Sági úti lakótelep házai kerültek rendre veszélybe, de mostanra a település más részein is áll a víz az ingatlanok alagsorában.

Bata József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a 6300 lakosú Tápiószecső több mint tíz éve küzd a belvízzel. Most 150-200 ház - a lakóépületek körülbelül tíz százaléka - van közvetlen veszélyben - tette hozzá a polgármester.

Elmondása szerint az önkormányzat mindent megtesz a probléma orvoslására, de pénzhiány miatt a csapadékvíz-elvezetésnek még csak a terve készült el - egy korábban beadott 80 milliós pályázatuk elbírálása folyamatban van -, és a csatornázás is várat magára. A csatornahiány miatt útépítési pályázatot be sem adhatnak, az önkormányzat által rendbe szedetett földutak többsége a sok csapadék miatt újra és újra tönkremegy - mondta Bata József.

A belvíz egyik oka, hogy a tápiószecsői horgásztó vízszintjét állandóan magasan tartják a tulajdonosok. Az önkormányzatnak eddig nem sikerült megegyeznie velük, ezért vízjogi engedélyük felülvizsgálatát kezdeményezték a hatóságoknál - magyarázta a polgármester.

Az elöntött alagsorokból lapátolják, szivattyúzzák a vizet, miközben a polgármester minden lehetséges fórumon segítséget kér. A falu ingatlanjainak altalaja egyre láposabb, iszaposabb, és az elértéktelenedést meg kell állítani - közölte Bata József.

Cikkajánló: 

$$3095$$

$$3094$$

$$3092$$