Elkészült a Szentesi Ipari Park infrastrukturális fejlesztése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mintegy 360 millió forintból általános infrastruktúrafejlesztés valósult meg a Szentesi Ipari Parkban; a 140 hektáros park északi, keleti és déli zónáiban közműveket helyeztek el, illetve új, szilárd burkolatú utak épültek - közölte a projekt zárása kapcsán Bocskay István a park referense.

Kifejtette: egy vállalkozói falut is kialakítottak, és mostanra olyan komfortfokozatba kerültek a területek, hogy kis- és középvállalkozások beköltözésére azonnali lehetőség van.

A 2009. január 15-én indult projekt 181 millió forintos uniós támogatással valósult meg, melyhez az 50 százalékos önrészt a szentesi önkormányzat biztosította.

Az ipari parkban olyan nagyvállalkozások vannak jelen, mint a Hungerit Zrt. és a Legrand Zrt. Mellettük számos kisebb egyéni és közepes vállalkozás is helyet kapott, az 1400 főtől a 4-5 főt foglalkoztató cégekig. 

Bocskay István kifejtette, hogy mikor a gazdasági válság elkezdődött 26 betelepült cég volt, mostanra számuk 33 nőtt, és mellettük újabbak jelzik a belépési szándékukat. Ez véleménye szerint köszönhető az infrastrukturális fejlesztéseknek is. 

A 140 hektáros ipari parkban most mintegy 20 hektár közművesített területet tudnak az érdeklődőknek biztosítani. A vállalkozói falu egy kisebb egységekből álló része a parknak, itt felmérések után 2500-3000 négyzetméteres területeket alakítottak ki. A nagy cégeknek viszont akár egy hektáros területeket is tudnak biztosítani.

Az ipari park beruházása 1998-ban indult Szentesen a déli terület kialakításával. Az egykori Esze Tamás laktanya területén inkubátorházat hoztak létre, majd a Legrand közelében a 45-ös főúton megvalósították a déli zónát, melyet a közelmúltban az északi zónával bővítettek a kunszentmártoni útnál.

Cikkajánló:

$$3107$$

$$3106$$

$$3105$$