Elkészült a Tatai Ipari Parkot és az M1-es autópályát összekötő út

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elkészült a Tatai Ipari Parkot az M1-es autópályával összekötő 1,2 kilométer hosszú útszakasz, mely mentesíti a várost az áthaladó teherautó forgalomtól és további befektetőket vonz a területre - mondta el a csütörtöki átadáson a polgármester.

Pályázati támogatások segítségével a beruházás bővített változata készült el, az útépítést csapadékcsatorna, járda, kerékpárút és közvilágítás egészíti ki - ismertette Michl József (Fidesz).

A 428 millió forintos beruházáshoz az ipari parkot fejlesztő társaság 197 milliós támogatást kapott az Európai Uniótól. Az önkormányzat elkészítette az út folytatásának nyomvonaltervét, a beruházás költségét 5-6 milliárd forintra becsülik.

A polgármester elmondta, ez az összeg harmada lenne a Vértesszőlős felőli elkerülő útnak és ugyanúgy mentesítené Tata belvárosát az 1-es úton Komárom felé tartó kamionforgalomtól.

A tatai ipari park területe 130 hektár, közvetlenül határos az M1-es autópályával. A parkban még 67 hektár szabad terület található, jelenleg 19 vállalkozás működik a területen, amelyek 2009-ben 100 millió forintot meghaladó helyi adót fizettek Tata költségvetésébe - mondta el a polgármester.

Cikkajánló:

$$3112$$

$$3111$$

$$3110$$