Huszonkét új mentőállomás épülhet

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Országszerte huszonkét új mentőállomás épülhet európai uniós forrásból és a települési önkormányzatok ingatlan-felajánlásaiból.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn közölte az MTI-vel, hogy jóváhagyta azt a 22 szerződést, amelyek keretében önkormányzatok ingatlanokat ajánlottak fel az államnak mentőállomások létesítésére. Az új ingatlanlista átvezetésével módosították az országos mentőszolgálat vagyonkezelési szerződését - írták.

Az MNV emlékeztetett arra, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az európai uniós finanszírozású, a "sürgősségi ellátás fejlesztése - mentés, légimentés" - elnevezésű kiemelt projekt keretein belül kívánja bővíteni mentőállomásainak hálózatát.

Az új mentőállomások helyszínei: Jánoshalma, Mezőberény, Tótkomlós, Bátaszék, Böhönye, Igal, Kadarkút, Pécsvárad, Sásd, Szentlőrinc, Jászboldogháza, Kölcse, Kőtelek (Tiszasüly), Tiszaadony, Egyek, Krasznokvajda, Sárospatak, Söjtör, Veszprémvarsány, Zalalövő, Bábolna és Aba.

Két település - Tótkomlós és Sárospatak - kivételével már minden érintett önkormányzat megkötötte az OMSZ-szel az ingatlanok tulajdonjogának a Magyar Állam részére történő átruházásáról szóló szerződést - közölte az MNV.

Cikkajánló: 

$$3118$$

$$3117$$

$$3119$$