A WING fejlesztette az Európai Unió Házát

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Pénteken lesz az ünnepélyes avatása a WING Zrt. által fejlesztett Európai Unió Házának, amelyet múlt év őszén 8,8 millió euróért vásárolt meg az EU - közölte a fejlesztő az MTI-vel.

Az épület ad otthont Budapesten, a Millenáris Parkban az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének, valamint az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának. 

Az épület a Millenáris Parkban található három irodaház egyike, a hajdani Ganz gyártelep U üzemépületének felújításával jött létre. A hétszintes épület legfelső szintjén - az irodaterületen kívül - egy nagytárgyaló és egy látványos panoráma terasz kapott helyet. A földszinten és a galérián található az információs központ és a szakkönyvtár. A lépcsőházból lehet lejutni a 36 parkolóhelyes mélygarázsba. Az épület teljes egészében akadálymentes. 

A beépített terület 2.200 négyzetméter, a finanszírozó az Eurohypo, míg a fővállalkozó kivitelező a Market Építő volt.

A WING 850 ezer négyzetméter ingatlan portfólióval rendelkezik. Ebbe tartozik - egyebek mellett - az Átrium Park irodaház, a Corvinus Egyetem új épülete, a K3 irodaház, a Millenáris Irodaházak, a Máriássy Ház, a Danubius Házak, a Bajor és Polár Center, az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park és az egri bevásárlóközpont, az Agria Park is.

Cikkajánló: 

$$3157$$

$$3156$$

$$3155$$